Over mij
Ik vind het heerlijk om te koken, of het nu in een restaurant is, bij gasten thuis of op locatie, het kan altijd weer een feestje zijn.
In restaurant sta ik het liefs in open keukens, de reacties van gasten, begrip wanneer het druk is en altijd wetende dat er mensen meekijken, maakt dat je nog beter, strakker en schoner werkt en socialer bent op de werkvloer!
Zelf ben ik dan ook een groot voorstander voor open keukens en zou elke kok aanraden om zo eens gewerkt te hebben.
Koken in een restaurant is meer dan eten meegeven, het is overzicht houden, marges in de gaten houden, gastenbinding, personeel begeleiden, opleiden, motiveren en creatief zijn.
Bij gasten thuis of op locatie is het altijd weer een uitdaging om het menu mee te geven met de beperkte middelen die je hebt. Des te groter is de kick als de avond verloopt zoals je wilt en de gasten tevreden en aangenaam verrast zijn!
Het meest belangrijk is plezier hebben op de werkvloer...plezier in eten creëren, plezier in geuren, plezier hebben aan werken met mooie producten in een nette, schone keuken met een open houding voor gasten en je collega's!
Dit alles probeer ik altijd na te streven, waar dan ook en wellicht kan ik u nu daarbij helpen.
Na 25 jaar heb ik toch wel het een en ander van dichtbij mogen meemaken en daarbij heb ik altijd weer geleerd.
Hopelijk kan ik u met die kennis ook op weg helpen!
Wedstrijden waar in aan heb deelgenomen:
Horecava ala minute koken
Gouden koksmes ala minute koken
Leermeester/leerling
Vegetarisch koken
Wildmenu ala minute koken
Pbh Salon Culinaire ala minute
En nog een paar.....
Soms won ik een prijs maar het mooist vond ik het deelnemen. Die dagen brengen je zoveel meer dan alleen een menu koken. Het leren omgaan met druk, de beoordeling van wat je maakt en hoe je het presenteert zorgen voor een nog betere ontwikkeling van jou als kok.
Ik ben dan ook van mening dat een keer mee doen aan een kookwedstrijd voor elke kok een must is, niet zozeer om te winnen maar voor een heel goeie ontwikkeling.
BEdrijven waar ik wat heb mogen betekenen of nog steeds doe:
Dockyard te Biddinghuizen,
't Boothuis te Elburg,
Kok Experience te Harderwijk
Kok Experience Mister Lelie te Lelystad,
Hotel Baars te Harderwijk,
Klein Parijs te Harderwijk,
Le Papilon te Elburg,
Boterlap Ermelo te Ermelo,
Productie bedrijf Blauw Gras voor foto-shoots en opnames te Amsterdam,
Fifth te Eindhoven,
en nog een paar landelijk, wel in opdracht van bureaus.
Overal waar ik heb gestaan mag ik altijd weer terug komen wat ik erg kan waarderen. Het is dan ook geen enkel probleem dat u met de bedrijven contact zoekt als u vragen heeft omtrent mij als kok of als persoon.
Overige activiteiten, wat ik leuk vindt of vond en interesse in heb
of heb gehad.
Restaurant manager geweest voor vier maanden,
Leiderschap training gevold aan de Bilderberg Groep,
Meegelopen in een bakkerij,
Demonstratie koken op de EFFF,
Barbecue workshop gegeven,
Sociale hygiëne,
Workshop tapas gegeven op Ijsselland Hoge School te Zwolle,
Presentatie georganiseerd voor Convo-therm ovens in Amersfoort,
Hospitaliteit cursus,
Lid Gastronomisch Gilde sinds 1999,
Enkele gastoptredens op televisie,
Screentesten gedaan voor tv programma’s,
Meehelpen aan de ontwikkeling van nieuwe manieren van koken,
Op locatie diners verzorgen,
Intekenen en uitwerken van nieuwe keukens,
Uitwerken van nieuwe kaarten,
Routing van keukens herindelen.